Board Of Directors

Gepost op

Board Of Directors

Wat

Stel je voor dat de directie van jouw organisatie bestaat uit 5 heel erg bijzondere karakters. Hoe zouden zij het bedrijf runnen? En hoe zouden zij jullie uitdagingen oplossen?

Brainstorm


Categorieën die je met deze methode kunt gebruiken:
Karakters Dieren

Hoe

Board of Directors werkt het beste in een team. Trek 5 karakterkaarten en leg deze neer op een rijtje. Verbeeld bij elke kaart dat dit een directielid is en kom zo op gloednieuwe ideeën uit. Bedenk gerust hoe de nieuwe directie met elkaar overlegt. Wat zou Nelson Mandela vinden van de ideeën die je met de Donald Trump kaart hebt bedacht?

Wil je het net een tikkeltje creatiever? Trek dan 4 karakterkaarten en 1 dierenkaart. Misschien loopt er wel een huisdier op kantoor rond!

Voorbeeld

Laten we zeggen dat je antwoord wilt op de vraag ‘Hoe kan ik mensen meer laten bewegen?’. Bij deze vraag trek je bijvoorbeeld de volgende 5 kaarten. Nelson Mandela, Buddha, Alien, Donald Trump en Mozart. Hoe zou Trump de mensen meer laten bewegen? Hij zou waarschijnlijk een beleid invoeren waarbij mensen minimaal 2 keer per week naar de sportschool moeten. En hoe zou Mozart mensen meer laten bewegen? Hij zou bijvoorbeeld een lied componeren dat mensen aanspoort om meer te bewegen.

Zijn jullie in voor de net wat creatievere uitdaging, dan kan de vijfde kaart in het rijtje ook een Vleermuis zijn. De Vleermuis zou iedereen met hun armen laten wapperen net als zichzelf. Loop je vast bij een kaart? Geen paniek! Vergeet dat directielid maar even en focus je dan verder op de andere kaarten. Kom maar op met die geniale ideeën!

Canvas

Heb je wat extra hulp nodig? Wij hebben een speciaal canvas ontworpen voor Board Of Directors, zodat je nog beter en gemakkelijker kunt brainstormen!

Download dit canvas

Bekijk de video met uitleg

Wil je zien hoe je Brain Fuel kunt gebruiken om je hersenen op te warmen voor een brainstorm? Bekijk dan onze video hieronder!